Najnowsze wpisy

  • PrzyGOTUJ się na DOBREGO grilla

    PrzyGOTUJ się na DOBREGO grilla

    Sezon grillowy trwa. Na ruszt najczęściej wrzucamy mięso i ryby, ale coraz częściej zauważyć można zwolenników grillowanych warzyw i owoców. Jak je odpowiednio przyrządzać, aby zachowały pełnię smaku, witamin i wartości odżywczych? Które warto spróbować?     Jako przekąska lub dodatek do dania głównego na pewno sprawdzą się: cebula cukinia pomidor bakłażan papryka Jak przygotować […]Czytaj więcej »
  • Lato na talerzu, czyli lekko, zdrowo i pożywnie

    Lato na talerzu, czyli lekko, zdrowo i pożywnie

    Kiedy jest gorąco niechętnie sięgamy po ciężkostrawny obiad. Doskonałym rozwiązaniem jest wtedy przyrządzenie lekkiej sałatki skomponowanej ze świeżych owoców lub warzyw – jest sycąca, zdrowa, dostarcza energii, a przygotowanie jej nie zajmuje wiele czasu. Co ważne, w czasie letnich upałów nie powinno się dodatkowo obciążać przewodu pokarmowego, dlatego warto sięgnąć po sezonowe sałatki na bazie […]Czytaj więcej »

Poranny zastrzyk energii to bardzo ważny element dla samopoczucia w ciągu całego dnia. Zielone produkty wykazują wiele prozdrowotnych korzyści, jak oczyszczanie organizmu z toksyn, wspomaganie odporności czy walka z wolnymi rodnikami. Dodatkowo dostarczają błonnik, który reguluje pracę jelit.

Składniki:

  • 2 zielone jabłka
  • 1 gruszka
  • 60 g świeżego szpinaku

Przygotowanie:

Owoce i szpinak blendujemy na mus, dla konsystencji można dodać wody.

Działanie sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.